CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience
Suroviny: 1 balíček listového těsta, 1 vejce na potření. Náplň: 4 hrušky (oloupané a nakrájené na kostičky), 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového skořicového cukru, tabulka hrubě nasekané čokolády, plátky mandlí. Ostatní suroviny: 1 bílek na potření závinu, 1/2 polévkové lžíce krystalového cukru na posypání závinu před pečením.
Postup přípravy
Postup:
Listové těsto rozdělíme na 2 díly, které rozválíme a naplníme hruškovou náplní. Posypeme moučkovým cukrem (sladkost si zvolíme, jak jsme zvyklí-hruška je sladší, než jablko), přidáme vanilkový cukr se skořicí, stejnoměrně po náplni rozdrobíme sekanou čokoládu a plátky mandlí.
Nohavičky zavineme, vložíme na plech s pečícím papírem, natřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Přeji dobrou chuť.

Servírování i s ovocem.

Postup - rozválíme plát, na který rozprostřeme hruškovou náplň s ostatními přísadami.

Zamotaný závin celý potřeme bílkem a můžeme ho na povrchu jemně posypat krystalovým cukrem, získá tak na barvě i příjemné křupavosti.

Mám osvědčené, že když na zavinutém štrůdlu po celé délce nohavičky utvořím nožem malé a stejnoměrné zářezy, tak nepopraská a vždy je upečený stejně - viz foto.

Detail naříznutí závinu - zářezy stačí provét menší, než je na foto.

Při teplotě 180 st. C. upečeme štrůdl dozlatova. Díky krystalovému cukru, kterým jsme nohavičku před pečením posypali, získal krásnou barvu.

Pohled na porce závinu.

V detailu je dobře znát rozpuštěná čokoláda. Naporcované kousky můžeme pocukrovat už jen jemně.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé